Nga Arian Mavriqi

Të dashtun, kam kënaqësinë të ju jap një lajm që pas këtyre fotografive që realizova sot afër Lagjës “Marigona” në Prishtinë, të llojit të zogut “Gjelaci i artë” (Pluvialis apricaria), dhe pas konsultimeve me Prof Qenan Maxhunin i cili i ka të dhënat, vijmë në përfundim se këtë lloj nuk e kemi pas më herët në të dhëna shtetërore, dhe për këtë lajm jam shumë i lumtur, duke qenë se Kosova po pasurohet çdo ditë e më shumë me keto informata. Njëherit ju bëjë me dije se me këtë lloj unë arrij numrin 183 të specieve të dokumentuara në trojet tona.

Vazhdojmë e dokumentojmë, dhe juve ju informojmë, e për këtë vend punojmë, që ta pasurojmë!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here