Thënje të klerëve fetarë shqiptarë për kombin dhe atdheun që shumë e nderuan!

“Nip i Pellazgut, o komb i vjetër!
Nga ti më i vjetër nuk ndodhet tjetër!”

Hafiz Ali ef. Korça

“Nuk vuaj për para e për grada, po për komb e atdhe”.

Hoxhë Said ef. Najdeni

“Lexoni te mualimët e urtë sa e mirë dhe sa e kuptueshme është feja Islame, kur shpjegohet shqip, në gjuhën e Zotit për shqiptarët”.

Mulla Idriz ef. Gjilani

“Për Shqipni na t’jetojm,
gjallë Shqipninë na mos ta l’shojmë;
n’mend ta kemi, për jetë e mot.”

At Gjergj Fishta

“Djema! Më shihni prift ortodoks, po nuk u linda kësisoj, u linda shqiptar dhe shqiptar dua të vdes.“

At Stath Melani

“Çdo fjalë e gjuhës shqipe nuk shitet e nuk blehet për tërë arin e botës; mbasi floriri humbet, shqipja mbetet.“

Papa Kristi Negovani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here