A keni qenë ndonjëherë përpara një tabele me dhoma të listuara në katin e 4-të të një hoteli dhe keni vënë re që një numër mungon?

Arsyeja për dhomën e fantazmave me numrin 420. E megjithatë, numërimi ndalon në 419 dhe vazhdon në 421. Ky është një boshllëk, i cili është pasojë e një shkaku specifik.

Sipas një publikimi të Telegrafit britanik, numri 420 simbolizon datën 20/4, pra 20 prillin, kur çdo vit festohet pirja e duhanit të marihuanës. Prandaj, një dhomë me këtë numër u konsiderua si një atraksion për…dashesit e zhanrit, shkruan abcnews.al

Në fakt, ndër konfuzionet që kanë ndodhur rreth këtij konfuzioni është fakti se një hotel në Kolorado, ku përdorimi i marihuanës është i ligjshëm, duhej të shkruante numrin 420 në derën e asaj dhome, pasi tabelat shpeshherë “shkatëroheshin” nga klientët, të cilët i merrnin si kujtim teksa largoheshin.

Në të njëjtin humor, një hotel tjetër duke ruajtur dhomën nr. 420 vendosi ta mbyllë plotësisht në mënyrë që hapësira të mos përdoret fare.

E tepruar apo jo, pas çdo pikëpyetjeje të çuditshme ka një shpjegim në të cilin pajtohesh apo jo, të çon në vendime që vendosen dhe përhapen me shpejtësi nëpër vende.

Herën tjetër, pra, do të lexoheni dhe do ta dini pse…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here