Emri i plotë i tij është Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuseno Maria de los Remedios Crispin Crispignano de la Santisima Trinidad Ruiz Picasso.

Pikturën e parë, Picasso e realizoi në moshën 15-vjeçare, ku portretizohet babai, nëna dhe motra e vogël, të gjunjëzuar në altar.

Picasso e nënshkroi kontratën e parë në Paris me një shitës arti, i cili ra dakord ta paguante 750 dollarë në muaj.

Në vitin 1948, Picasso u bë mik me piktorin shqiptar Ibrahim Kodra, në “Konferencën Ndërkombëtare për Paqen e Romës”, në të cilën të dy së bashku kryen një hulumtim të thellë artistik. /mekulipress

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here