Al Pacino

Alfredo James Pacino lindi në lagjen East Harlem të Upper Manhattan, New York City, më 25 prill 1940. Ai është djali i prindërve italiano-amerikanë Rose Gerardi dhe Salvatore Pacino. Prindërit e tij u divorcuan kur ai ishte dy vjeç. Më pas ai u zhvendos me nënën e tij në Bronx për të jetuar me prindërit e saj, Kate dhe James Gerardi, të cilët ishin emigrantë italianë nga Korleone, Sicili. Babai i Pacino-s ishte nga San Fratello, Sicili dhe u zhvendos për të punuar si shitës sigurimesh dhe restaurator në Covina, Kaliforni. Në vitet e adoleshencës, Pacino njihej si “Sonny” për miqtë e tij. Ai kishte ambicie për t’u bërë një lojtar bejsbolli dhe u mbiquajt gjithashtu “Aktori”. Ai ndoqi shkollën e mesme Herman Ridder Junior, por shpejt u largua nga shumica e klasave të tij, përveç anglishtes. Më pas ai ndoqi Shkollën e Lartë të Arteve Performuese, pasi u pranua me audicion. Nëna e tij nuk u pajtua me vendimin e tij dhe, pas një konflikti, ai u largua nga shtëpia. Për të financuar studimet e tij për aktrim, Pacino mori punë me pagë të ulët si lajmëtar, transportues, portier dhe nëpunës poste, si dhe dikur punonte në dhomën e postës për revistën Commentary… /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here