Ujësjellësi i madh romak i ndërtuar në Segovia, Spanjë, nga perandori romak Trajan (98-117 pas Krishtit).

Një nga veprat inxhinierike romake të ruajtura më mirë, që është ndërtuar nga rreth 24,000 blloqe graniti me ngjyrë të errët Guadarrama pa përdorimin e llaçit. Pjesa mbi tokë është e gjatë 727 metra. Dhe përbëhet nga afërsisht 165 harqe të larta më shumë se 9 metra.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here