Historia është shkruar në tregime të bukura për miqësinë midis njeriut dhe kafshës.
Një burrë nga Alaska pa aksidentalisht një ujk teksa ecte nëpër një fushë me dëborë. I lodhur dhe i uritur, ujku shtrihej dhe nuk mund të lëvizte.

Burri nuk u mendua për asnjë minutë. Ai iu afrua ujkut, ndau ushqimin me të dhe e mbuloi me pallton e tij të leshtë. Nuk ishte e lehtë të gjuante gjahun atë dimër, kështu që burri shkonte çdo ditë në të njëjtin vend dhe ushqente ujkun.

Nga pranvera ujku kishte mbledhur forcat dhe ishte larguar. Njeriu nuk u pendua, e tillë është natyra. Herë pas here kujtonte mikun e tij të vjetër, por jeta vazhdonte me ritme normale.

Kanë kaluar 4 vjet. Burri ishte duke bërë punët e tij të përditshme në shtëpi kur dëgjoi një ujk që ulërinte. Më pas ai shikoi në pyll pranë shtëpisë së tij ku u shfaqën 4 ujqër.

Por më pas erdhi ujku që po ushqente. Kafsha nuk e harroi mirësinë e njeriut dhe pas kaq shumë kohësh erdhi për t’i treguar familjes së tij.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here