Agron Islami

Vrasja tinzare e Sulltan Muratit te Pare ne Kosove (1389) shkaktoi ndryshime edhe ne protokolin osman, persa i perket takimeve te te huajve me Sulltanet.

Ng ketu e tutje, perfaqesuesit e huaj takoheshin me Sulltanin ne prani te kabinetit osman. Njeheresh, keta te paret shoqeroheshin nga dy sherbetor te Sarajit dhe te gjunjezuar i kumtonin kerkesat, apo ankesat e tyre para Sulltanit.

I njejti protokoll aplikohej edhe ne takimet ambasadoreve me Sadriazamet.

Ne miniaturë, takimi i ambasadoreve me Sulltanin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here