Sokol Neçaj

Djepi fron i djalit të Napoleonit, i ashtuquajturi “Mbreti i Romës”, i bërë në vitin 1811. Djepi ishte dhuratë nga qyteti i Parisit për Napoleonin dhe gruan e tij të dytë Marie Louise me rastin e lindjes së djalit të tyre Napoleon Franz Karl, më 20 mars 1811. Për të vazhduar traditën e Perandorisë së Shenjtë Romake, babai i dha menjëherë titullin “mbret i Romës”, prandaj djepi duhej të ishte i mrekullueshëm si fron. Djepi ndodhet në Muzeun e Historisë së Artit në Vjenë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here