Shkencëtarët zbuluan se uraniumi ishte nxjerrë tashmë. Ata zbuluan gjithashtu se ekzistonte një reaktor bërthamor në shkallë të gjerë që funksiononte në atë zonë që duhet të ekzistonte 2 miliardë vjet më parë dhe ishte në veprim për rreth 500,000 vjet. Dr. Glenn T. Seaborg, një fitues i çmimit Nobel, tha se nuk mund të ishte një fenomen natyror. Duhet të jetë një reaktor bërthamor që është ndërtuar nga njeriu sepse, për të djegur uraniumin, kushtet duhet të jenë shumë të sakta. Uji gjithashtu duhet të jetë më i pastër se ai që ekziston natyrshëm. Për më tepër, U-235, i cili është një izotop i Uraniumit, kërkohet për të bërë të mundur ndarjen. /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here