Në vitin 1938, arkeologu gjerman Wilhem Konig gjeti një kavanoz të lashtë balte me pamje të çuditshme dhe të tjerë të ngjashëm si pjesë e një koleksioni të Muzeut Kombëtar të Irakut, që i atribuoheshin Perandorisë Parthiane – një kulturë e lashtë aziatike që sundonte shumicën e Lindjes së Mesme, nga viti 247 para Krishtit deri në vitin 228 pas Krishtit. Më vonë në vitin 1940, Konig e përshkroi kavanozin prej balte 2200 vjeçar si baterinë më të vjetër elektrike të njohur në ekzistencë. Vetë kavanoza është datuar diku rreth vitit 200 para Krishtit. /Trungu & InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here