Qazim Namani

Germime klandestine ne Quken e Poneshit, Ky vendbanim i fortifikuar ka vite qe eshte bere lokaliteti me i demtuar nga germimet arkeologjike klandestine ne Kosove. Karakteristike e ketij vendbanimi eshte teknika e thate e murimit te mureve rrethuese dhe objekteve te banimit. Fragmente te mureve vrehen te punuara me shkembinje masiv natyror dhe te paperpunuar. Mbi keta gure hasen ornamente gjeometrike dhe simbole tjera parahistorike. Veprimet qe e demtojne kete lokalitet te rendesishem jane grafitet e shumta te punuara se voni me motive te ndryshme parahistorike. Pa marre parasyshe se keto grafite a jane punuar viteve te fundit apo mbi grafite te vjetera jane thelluar vijat e punimeve, duhet kuptuar se keto vepriome jane te ndaluar me ligj, andaj apeloi qe cdo qytetar i ndershem qe has dukuri te tilla te lajmerojne organet e rendit dhe institucionet perkatese.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here