Këtë javë të gjithë duhet të mbajmë sytë nga qielli, pasi do të na ofrohet një pamje mahnitëse.

Shkencëtarët paralajmërojnë që gjatë kësaj jave do të kemi një “shi” meteorësh, i cili do tu japë mundësi qytetarëve të Europës që t’i shohin me sy të lirë.

“The Sun” shkruan se nga dita e enjte deri të dielën qytetarët duhet të tregohen të vëmendshëm, dhe të shohin shpesh qiellin pasi pritet një spektakël i vërtetë, raporton abcnews.al.

Ekspertët parashikojnë se mund të ketë deri në 20 meteorë që lëvizin rreth në orë.

Kur është koha më e mirë për të parë shiun meteorësh Delta Aquariids?

Edhe pse është më mirë të shikosh nga hemisfera jugore, shikuesit e yjeve në MB dhe SHBA kanë ende një shans të mirë për t’i parë ato.

Sipas astronomëve në Royal Museums Greenwich, dushi do të arrijë pikën më të lartë rreth orës 3:30 të mëngjesit.

Për mundësinë më të mirë për ta kapur atë, filloni të shikoni nga ora 2 e mëngjesit e tutje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here