Anton Çetta kishte shkruar për Xhemajl Abrinë.
“Në fund të shekullit të 19-të kur na u dobsua Turqija, (dhe mbetëm përfundimisht nën Serbi) shkuen disa fshatarë te pleqnari Xhemajl Abria dhe e pyten. Xhemajl Aga… Po na pysin për regjistrim “A jeni shqiptar a musliman” e nuk po dimë si me u përgjigjë! Shkrunu kurrkusha ju tha Xhemajl aga.. Si bre kurrkusha i than fshatarët!?

  • Po, kur nuk e dini se ç’ka jeni, ma mirë me u shkru si kurrkusha.”

Anton Çetta, Drenicë. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here