Një vidër lumore e kapur në kamera duke notuar në lumin Detroit është e para nga speciet e saj që është dokumentuar në trupin e ujit në mbi 100 vjet, thanë ekspertët..

Eric Ste Marie, 27 vjeç, student i ekologjisë detare në Universitetin e Windsor të Ontarios, postoi një video në Twitter që e tregon vidrën e lumit që ai vërejti në lum në fund të prillit.

John Hartig, shkencëtar i Great Lakes me bazë në zonën e Detroitit, rishikoi pamjet e Ste Marie dhe konfirmoi se kafsha ishte një vidër lumi. Ai shtoi se vidrat ishin të zakonshme në lumë derisa tregtarët e gëzofit dhe ndotja eliminuan speciet nga rajoni në fillim të viteve 1900.

“Është hera e parë në 100 vjet që kemi një vidër në lumin Detroit”, tha Hartig për WXYZ-TV.

“Kjo është një shenjë shprese, kjo do të thotë se parandalimi i ndotjes dhe programet tona të kontrollit të ndotjes funksionojnë. Kjo është një nga historitë e vetme më të shquara të rimëkëmbjes ekologjike në Amerikën e Veriut”, u shpreh Hartig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here