Zjarri i vitit 1917 që rrënoi qytetin e Selanikut mbi 2/3 e tij. Kush e vuri dhe çfarë donin grekërit të zhduknin me këtë zjarr? ( Foto nga zjarri i 1917 Selanik).
Si një ndër qytetet më moderne dhe populluara me standartet e kohës në Europë, kështu cilësohej asokohe, pse duhet djegur ? Pikërisht gjatë pasigurisë së Luftës Parë Botërore…
Një qytet ku popullata ishte multi etnike dhe multi kulturore, me bullgarë, hebrej, shqiptarë, turq, rom, grek etj. Mbahej si një ndër qytetet më të bukur të Mesdheut.
Pas shkatërrimit dhjetra mijëra banorë u larguan nga qyteti. /Albanian Historical Society

Selanik

Histori

Foto_te_vjetra

Greqi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here