6.1 C
Pristina
Wednesday, December 1, 2021
Home RETROSPEKTIVË “Bashkëpunoni me ushtrinë, mbani nën kontroll elementin armik”, viti 1990

“Bashkëpunoni me ushtrinë, mbani nën kontroll elementin armik”, viti 1990

Urdhri nr.602, datë 10.12.1990

Drejtuar kryetarëve të degëve të punëve të brendshme.

Më data 8, 9, 10, 12 (dhjetor) 1990, nga një numër i konsiderueshëm studentësh u manifestua deri te liceu artistik në mënyrë demonstrative me kërkesa për kushte por dhe parulla politike. Nga forcat e rendit u veprua me qetësi dhe sipas rastit u ndërhy me urdhër, për shpërndarjen e tyre. Disa prej tyre u shoqëruan në polici dhe u këshilluan. Nuk pati të dëmtuar, gjendja vazhdon të jetë e tensionuar.

Merrni masa për njohjen e situatës operative, informoni në vazhdimësi partinë e pushtetin në rreth dhe ministrinë.

Bashkëpunoni me forcat e ushtrisë për të patur në gatishmëri repartet e ndërhyrjes së shpejtë. Forconi masat ndaj elementit armik dhe mbajini në kontroll të vazhdueshëm. Kujdes të madh për objektet e rëndësishme dhe qendrat ku ka grumbullime të mëdha. Të shmanget çdo in cident me njerëzit.

Ministri i Punëve të Brendshme

Hekuran Isai/55News.al/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Vazhdon të dëshmohet prania e llojeve të rralla të faunës në territorin e Parkut Kombëtar Bjeshkët e Nemuna

Agjencioni për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës (AMMK) përmes një komunikate njofton se në kuadër të aktiviteteve të rregullta për monitorimin dhe...

Si e shpjegon Barleti emrin e Krujës…

Në librin “Rrethimi i Shkodrës”, botuar në 1504, Barleti shënon: “Na patën rënë në dorë disa shkrime, më tepër...

“Sarajevë, moj motër”, si u fut Nënë Tereza në teatrin e Bosnjes

Libri surprizë i Ylli Polovinës, botuar në Prishtinë Në 324 faqet e librit më të ri të Ylli Polovinës,...

Mbi 80% e shoferëve dështojnë, kush ka përparësi në këtë rast?

Ndodh jo rrallë që qofshin shoferët, çiklistët apo këmbësorët, nuk thonë me zë të lartë “kush ia ka dhënë lejen këtij?”

Recent Comments