6.1 C
Pristina
Thursday, October 21, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI ATLANTIDA legjendare pellazgo-Ilire-shqiptare

ATLANTIDA legjendare pellazgo-Ilire-shqiptare

Shkruan: Shqipe HOXHA

Prof Giuseppe Catalono: Atlantida i zhdukur (12.000 vjet më parë) ishte toka e Ilirëve (Pellazgëve). Të cilët vijnë përmes katastrofës dhe vështruan civilizimet e reja kontinentet (sidomos në Evropë).
Me fjalë të tjera, “Atlantida” ka një kuptim verdik vetëm në gjuhën shqipe që ne do të vazhdojmë ta shtjellojmë … Ajo u quajt gjithashtu “Borei” që do të thotë “e bardhë” nga fjala shqipe “Bore” (Debore). Anglisht = Borë
Prof. Giuseppe Catalono: The disappeared Atlantida (12.000 years ago) was the land of Illyrians (Pellasgians). Who come throught the catastrophe and stared new civilizations over the continents ( especially in Europe ).
In other words, ” Atlantida” has a verdic meaning only in Albanian language that we will keep elaborating…
It was also called “Borei” that means “white” from the Albanian word “Bore”(Debore). English = Snow
Atlantida is a painting by Valentina Plishchina which was uploaded on September 21st, 2012.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Këshilla nga psikologët e Harvardit për të rritur fëmijë të mbarë

Kohët kanë ndryshuar shumë dhe me kohë të reja vijnë zakone të reja, grupe sjelljesh dhe qëndrimesh që duken shumë të ndryshme...

Kush ishte kroati që diktoi shqipen në 1920-ën në mes të Beogradit

Fillimi i interesimit për mësimin e gjuhës shqipe në Serbi, e ka zanafillën më 1905, kur Universiteti i Beogradit, që atë vit...

Historia e Shqipërisë dhe roli i saj në vorbullën e Luftës së Parë Botërore

Historia e panjohur të studiuesit të arkivave të historisë, italianit, Eugeni Buçioli, i cili disa vjet më parë, ka botuar albumin e...

Mashtrimi me bukën, ja si të dalloni nëse përmban ngjyrues ose jo

Fetën e bukës mjafton që ta lini në ujë rreth një orë për të parë rezultatet e para. Për...

Recent Comments