Se vendpushime luksoze kishte edhe në kohët e lashta, e konfirmon vendi i Baiae, i cili rreth 1.700 vjet më parë ishte destinacion për të pasurit e Romës, kur ata dëshironin të pushonin nëpër vilat e tyre.

Megjithatë, ai u zhduk nën ujë rreth 1,700 vjet më parë.

Historianët besojnë se Baiae ishte sinonim i luksit dhe shpenzimeve.

Pothuajse çdo gjë u zhduk për shkak të aktivitetit vullkanik, bregdeti u zhvendos rreth 400 metra më tej në brendësi të kontinentit.

Sot, falë zhytësve dhe arkeologëve, ne mund ta eksplorojmë këtë qytet të lashtë. Ajo që është më interesante është se shumë pjesë janë ruajtur plotësisht, madje edhe mozaikët dhe statujat.

Avokati romak i Pliny i Ri, i cili jetonte atje, e përshkroi shpërthimin e Vesuviusit që shkatërroi Pompejin.

“Kur zhyteni këtu, është si të zhyteni në histori,” tha fotografja Antonio Busieljo. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here