6.1 C
Pristina
Thursday, October 21, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Diskriminimi i shqiptarëve që vinin nga viset shqiptare në Jugosllavi

Diskriminimi i shqiptarëve që vinin nga viset shqiptare në Jugosllavi

Zef Prelë Lulgjuraj, lindur më 1930 në Tuz, emigruar më 19.3.1957 në Shqipëri me qëllim që të jetonte këtu te farefisi i tij në Lezhë ose Shkodër, ishte dërguar në kampin e Semanit. Në letrën e protokolluar më 8.5.1957 drejtuar E.Hoxhës kërkon të lejohet të shkojë te halla ose djemtë e xhaxhait. Letra ngeli pa përgjigje. Më 11.8.1958 shkruan letrën tjetër drejtuar Byrosë Politike, duke kërkuar lirimin nga internimin. Më 3.11.1958 drejtori i Drejtorisë së Jashtme të KQ të PPSH-së, Mihal Prifti shkruan letrën e mëposhtme. Shqiptarët nga trevat shqiptare në Jugosllavi ishin kategori vetëm për t’u diskriminuar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë

Zbulohet kisha 1.600 vjeçare në qytetin e lashtë Oriene të Turqisë “Ne zbuluam se toka e kishës përbëhet nga...

Teknologjia e parë në botë, ari do të nxirret nga telefonat e vjetër

Ari dhe metalet e çmuara do të nxirren nga telefonat dhe laptopët e vjetër. “Mint Royal” planifikon të prezantojë...

Këshilla nga psikologët e Harvardit për të rritur fëmijë të mbarë

Kohët kanë ndryshuar shumë dhe me kohë të reja vijnë zakone të reja, grupe sjelljesh dhe qëndrimesh që duken shumë të ndryshme...

Kush ishte kroati që diktoi shqipen në 1920-ën në mes të Beogradit

Fillimi i interesimit për mësimin e gjuhës shqipe në Serbi, e ka zanafillën më 1905, kur Universiteti i Beogradit, që atë vit...

Recent Comments