Daut Dauti

Mule, mule …


Pamje e fshatit Boroshticë – Peshter, Sanxhaku i Novi Pazarit, tetor 2018


Sipas banorëve të këtij fshati, në dimrin e vitit 1941, në këto shtëpi, për disa ditë, kanë qëndruar luftëtarët shqiptarë që ishin vënë në ndjekje të forcave çetnike serbe. Shtëpia në të majtë, me kulm të bardhë, ka qenë shtabi i Shaban Polluzhës.
Sulmet e shqiptarëve për mbrojten e Novi Pazarit dhe fshatrave tjera, kanë qenë të furishme. Banorët e kësaj ane edhe sot i mbajnë mend thirrjet që luftëtarët ia bënin njeri tjetrit gjatë sulmeve:‘mule, mule’ dmth ‘ngutu, ngutu’.


Sot, shumë rrallë përdoret kjo fjalë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here