Është pak më e vogël se një kajsi, por më e madhe se një gështenjë, peshon 56.45 gram është prodhuar në Emilia, Itali dhe është identikit i qershisë më të madhe në botë. Ky fruti i varietetit Sweet në Portomaggiore (në zonën e Ferrara), ka hyrë në rekordin Guinness.

Që nga koha e korrjes, qershorin e kaluar, qershia menjëherë u dallua më madhësinë e saj. Pas kësaj një ekipi ekspertësh u mblodh për të aktivizuar procedurën për të kërkuar futjen e rekordit në renditjen prestigjioze botërore, deri në konfirmimin zyrtar. Çmimi mbahej përkohësisht nga Kili në 2019, ku qershia e korruar në Patagonia kishte një peshë prej 23.92 gram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here