Paris

Më shumë se 22 mijë persona kanë aplikuar në konkursin për astronautë të rinj të shpallur nga Agjencia Evropiane e Hapësirës (ESA), transmeton Anadolu Agency (AA).

Në mesin e kandidatëve që aplikuan për konkursin për të ndjekur programin e trajnimit për astronautët e rinj të ESA-s janë 5.419 gra.

Portali “Spacenews” shkruan se konkursit iu përgjigjën tri herë më shumë se përgjigjen e regjistruar në konkursin e fundit të tillë, i cili u shpall në vitin 2008.

Komisioni i ekspertëve të ESA-s fillimisht do të kryejë testimin psikologjik të kandidatëve dhe më pas do të organizojë katër nivele të tjera të testeve të eliminimit.

ESA planifikon të pranojë midis katër dhe gjashtë pjesëmarrësve në programin e ri të trajnimit të astronautëve.

ESA aktualisht punëson shtatë astronautë, dy nga Gjermania dhe Italia, dhe nga një nga Britania e Madhe, Franca dhe Danimarka.

Astronautët e ESA-s janë të përfshirë në punën e misioneve të astronautëve që ndërrohen në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës. /voal.ch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here