6.1 C
Pristina
Sunday, June 20, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Trashëgimia e jonë kulturore dhe misionarët e huaj nga Qazim Namani

Trashëgimia e jonë kulturore dhe misionarët e huaj nga Qazim Namani

Zhdukja e gjurmëve dhe falsifikimet e trashëgimisë dardane
Shtrohet pyetja sa jemi të përgatitur për ti mbrojtur nga të huajt, e sidomos nga armiqtë tanë shekullor, gjurmët e lashta të qytetërimit në vendin tonë.
Aspak, lutem zotit që të mos vinë me ndonjë projekt, se …………………!
Në vitet 1871, 1874, 1875, 1876, njëri nga misionarët sllav për të zhdukur çdo gjurmë të qytetërimit të lashtë në trojet shqiptare, kishte kaluar nëpër Prishtinë. Ai kishte dëgjuar se në Hamamin e qytetit të Prishtinës, ekziston një plakë me një mbishkrim të vjetër. Ai kishte shkuar në hamam disa herë më qëllim për ta parë atë pllakë, por nuk gjen asnjë gjurmë të mbishkrimit. Po ashtu ai kishte dëgjuar se edhe në Xhaminë e Perinazit në Prishtinë ekziston një mbishkrim i vjetër. Ai kishte shkuar për ta gjetur mbishkrimin në xhami, për një orë rresht e kishte kërkuar në objektin e xhamisë, madje dhe në oborr të saj, por nuk e kishte gjetur. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Gazullorët me origjinë nga Puka, ambasadorët e Gjergj Kastriotit dhe Arbërisë

GJON GAZULLI (1400-1465): Klerik Katolik i arsimuar në Raguzë (Dubrovnik-Kroaci), Venecia & Padova. Iluminist, historian, dijetar, filozof, shkencëtar, pedagog, diplomat, këshilltar dhe...

Çfarë ndodh me ushqimin që sekuestrohet në aeroport?

Pas një udhëtimi të bukur ku kemi mbledhur shumë sende dhe ushqime që duam t’i sjellim përsëri në shtëpi, mund të përballemi...

Çfarë ndodh nëse fotokopjoni një pasqyrë?

Në video tregohet se pas futjes në skanim të pasqyrës, printeri e lëshon pasqyrën të vendosur në një letër të formatit A4,...

Si u vodh Kupa e Botës në vitin 1983, në Brazil?

Në vitin 1970, ekipi brazilian fitoi kupën për herë të tretë, duke u lejuar për ta mbajtur përgjithmonë kupën origjinale prej ari,...

Recent Comments