Të mbështjellë kundër të dimrit të hidhur, të dorëzuar dhe me pamje të zymtë në fytyrë ndërsa përballeshin me një armik të vendosur.

Publikohen fotot e rralla ku shfaqen trupat gjermane shihen duke luftuar me dimrin e ashpër rus gjatë operacionit për të marrë Bashkimin Sovjetik.

Imazhet e rralla, janë marrë në muajt e ftohtë të vitit 1941, shfaqen në një libër të ri për ofensivën e Luftës së Dytë Botërore, e cila u quajt me emrin “Operacioni Barbarossa” dhe filloi në qershor të po atij viti.

Fotografitë tregojnë se ishte gabuar Adolf Hitleri dhe komanda e tij e lartë në besimin e tyre fillestar se lufta do të mbaronte deri në fund të vitit.

Mund

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here