Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës shpë rthen si pasojë e tensionit, stresit ose lodhjes.

Megjithatë, sipas të dhënave të AgroWeb.org, ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i hernies diskale ose ndonjë lëndim të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.

Shenjat e dhimbjes mbrapa koke.

Dhimbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa shenja ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm.

Këto shenja janë:

Mpirje e qafës.

Dhimbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës.

Mpirje të kokës.

Dhimbje e fortë të syrit.

Dhimbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokës. Pamundësi në lëvizjen e qafës. Shkaqet e dhimbjes mbrapa koke.

Tensioni.

Kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhimbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme. Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhi mbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të stresit.

Lënd imet e Qafës.

Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhimbja është e paevitueshme.

Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë.

Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhi mbjen mbrapa koke.

Si të përballeni me dhimbjen mbrapa koke.

Ndryshoni mënyrën e qëndrimit.

Nëse mënyra se si qëndroni është problematike, sigurohuni ta ndryshoni atë. Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.

Aktiviteti Fizik.

Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.

Kompresat E Ngrohta.

Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhi mbjen dhe zbutur inflamacionin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here