Arkeologët egjiptianë kanë zbuluar 110 varre në një vend antik në Delta te Nilit, thanë autoritetet. Varret u gjetën në vendin arkeologjik Koum el-Khulgan në provincën Dakahlia, në verilindje të Kajros, konfirmoi ministria.

Ata përfshijnë 68 varre në formë ovale që datojnë nga periudha predynastike që shtriheshin nga 6000-3150 para Krishtit. Ekzistojnë gjithashtu 37 varre në formë drejtkëndëshe nga një epokë antike e njohur si Periudha e Dytë e Mesme.

Pesë varret në formë ovale të mbetura datojnë që nga periudha Naqada III. Arkeologët gjetën gjithashtu mbetje njerëzore të të rriturve dhe fëmijëve dhe dhe sende qeramike në këto varre, tha ministria.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here