Përveç dhënies së shtëpive tona një pamje më artistike, të kesh bimë në shtëpitë tona gjithashtu ka përfitime si ulja e stresit dhe rritja e produktivitetit tonë.

Ndërsa duam të kujdesemi për bimët brenda shtëpisë sonë, mund ta gjejmë veten duke e lënë mënjanë idenë sepse mendojmë se bimët kërkojnë shumë punë shtesë.

Bright Side dëshiron t’ju ndihmojë të filloni udhëtimin tuaj si një ‘prind bimësh’ dhe bëri një listë të të bimëve me mirëmbajtje të .

1. Kaktus Krishtlindjesh

Image

Ku ta vendosni: Vendosni kaktusin e Krishtlindjes në një zonë të ndriçuar mirë, por larg rrezeve të diellit.

Uji: Duhet ta ujitni atë vetëm kur pjesa e sipërme e tokës të jetë tharë plotësisht.

2. Coffea arabica

Image

Ku ta vendosni: Vendosni bimën tuaj të kafesë pranë një dritare me blinds ose hije.

Uji: Të paktën një herë në javë dhe mbajeni tokën të mos thahet plotësisht.

3. Bima e lutjes

Image

Ku ta vendosni: Vendosni bimët e lutjes në një dhomë të ndritshme, por larg rrezeve të diellit.

Uji: Këto bimë nuk u pëlqen të jenë të thata dhe pëlqejnë që toka e tyre të jetë e lagur (por jo e mbingopur).

4. Bima e djathit zviceran

Image

Ku ta vendosni: Vendosni bimën zvicerane të djathit në një dhomë me dritë indirekte të diellit ose në një vend ku rrezet e diellit filtrohen nga një perde e tejdukshme.

Uji: Një herë në javë, dhe më rrallë gjatë vjeshtës dhe dimrit.

5. Orkide molë

Image

Ku ta vendosni: Orkidetë e natës preferojnë të jenë pranë një dritareje mesatarisht të ndritshme ose një mjedisi të ngjashëm.

Uji: Çdo 7 deri në 10 ditë.

6. Inchplant

Image

Ku për të vënë atë: Ne zonat me hije të pjesshme, por janë në rregull me zonat me diell në qoftë se toka është mbajtur lagështi.

Uji: Rreth dy herë në javë, dhe më rrallë gjatë dimrit.

7. Bromeliadat

Image

Ku ta vendosni: VendosEni disa metra larg një dritareje, larg rrezeve të diellit.

Uji: Çdo 3 deri në 4 javë, dhe çdo 5 javë gjatë dimrit.

8. Schefflera

Image

Ku ta vendosni: Bimët Schefflera duan të vendosen në një dhomë të ndriçuar mirë me shumë rrezet e diellit indirekte.

Uji: Mund t’i ujitni një herë në javë, me më pak ujë gjatë sezonit të dimrit.

Që bima po humbet gjethet, kontrolloni tokën pasi mund të jetë bërë shumë e thatë ose shumë e lagur.

9. Anthurium

Image

Ku ta vendosni: Vendosni anthuriumet në një vend të ngrohtë, të ndriçuar me shkëlqim, larg rrezeve të diellit.

Uji: Thjesht shpesh sa për ta mbajtur tokën të lagur, por jo të lagur. Rreth një gjysmë filxhani ujë një herë në javë.

10. Fieri i Bostonit

Image

Ku ta vendosni: Fijet e Bostonit preferojnë të vendosen në vende me rrezet e diellit indirekte, por mund të jetë në rregull duke marrë rrezet e diellit direkte për sa kohë që nuk janë gjatë orëve të pikut të ditës.

Uji: Një ose dy herë në javë me ujë të vakët.

11. Kaktus Parodia

Image

Ku ta vendosni: Vendosni kaktusët e parodisë në një vend ku mund të kapë rrezet e diellit herët në mëngjes, por shmangni rrezet e diellit direkte gjatë orëve më të nxehta të pasdites.

Uji: Mund t’i ujitni çdo 2 javë, madje edhe më rrallë gjatë dimrit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here