Një dre i vogël mi, i lindur gjatë mbylljes në kopshtin zoologjik të Bristol, është vetëm 20 cm i gjatë sa gjatësia e një lapsi.

Dreri më i vogël në botë Malajas lindi nga nëna Brienne dhe babai Jorah gati një muaj më parë.

Seksi i saj nuk dihet ende, megjithatë është dreri i dytë mi që ka lindur në kopshtin zoologjik në dekadën e fundit.

Dreri mi është vendas në Azinë Juglindore dhe kur të rritet plotësisht, do të peshojë rreth 1.5 kg.

Mbajtësi i gjitarëve Paige Bwye tha se do të kalonte pak para se kopshti zoologjik të ishte në gjendje të përcaktonte gjininë e kafshëz pasi ato janë kaq të vogla dhe të ndrojtura. “Megjithatë, po ecën vërtet mirë dhe kohët e fundit ka filluar të zbulojë shije të reja, të tilla si patatja e ëmbël,” tha ajo.

“Brienne është një nënë fantastike edhe në lindjen e saj të parë dhe ka qenë shumë e vëmendshme ndaj foshnjës së saj. Ata janë absolutisht magjepsës për t’u parë. Ata lëvizin me këmbët e tyre të holla si laps dhe ushqehen me perime dhe lule”.

Në vitin 2020, një dre mi femër me emrin Missandei lindi në robëri dhe u zhvendos në kopshtin zoologjik Ouwehands në Holandë, si pjesë e një programi shumimi për speciet.

Kopshti zoologjik gjithashtu ka mirëpritur kohët e fundit një tjetër ardhje të re; një gorilë e vogël e cila lindi në dhjetor.

Kopshti zoologjik i Bristol njoftoi në nëntor se do të linte vendin e tij në Clifton pas 185 vjetësh dhe do të zhvendosej në një zonë jashtë qytetit. /S.H /NOA.al

M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here