Pranvera është një periudhë e bukur e vitit, por shumë njerëz në të vërtetë kanë frikë nga kthimi i motit më të ngrohtë.

Në fund të fundit, nuk është e lehtë të shijosh rrezet e diellit kur ajo gjithashtu vjen me një anë të hundëve të lëngshme dhe kruarje të syve për shkak të alergjive sezonale.

Sidoqoftë, një studim i ri pretendon se numri i polenit në rritje mund të mos meritojë të gjithë fajin: Nivelet e stresit tonë mund të përkeqësojnë simptomat e alergjisë.

Lajmi vjen nga Universiteti i Qytetit Osaka në Japoni. Autorja kryesore e studimit Mika Yamanaka-Takaichi shpjegon, “Në praktikën e përditshme, unë takoj shumë pacientë me alergji që thonë se simptomat e tyre u përkeqësuan për shkak të stresit psikologjik. Kjo është ajo që më bëri të bëj këtë hulumtim”.

Prania e hormonit të stresit mund të bëjë që më shumë prej atyre qelizave që zhvillojnë alergji të shfaqen në zgavrën tonë të hundës, gjë që na bën më të ndjeshëm ndaj shkaktarëve të alergjisë.

Sigurisht, ne po jetojmë në një kohë stresuese – dhe të dimë se kemi të bëjmë me alergji sezonale në vetvete mund të shkaktojë shumë stres – kështu që shpejt mund të ndihet si një rreth vicioz. Fatmirësisht, ekipi gjithashtu gjeti potencial premtues me terapi lehtësuese të stresit, si ilaçe me recetë që synojnë specifikisht atë hormon stresi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here