Ndihesh shpesh i uritur? Ke vënë peshë? Shfaq shpesh dhimbje në stomak? Nëse i je përgjigjur pozitivisht këtyre pyetjeve, ka të ngjarë se nivelet në gjak i ke të larta. Nivelet e larta të sheqerit në gjak nuk janë vetëm arsye për të qenë i prekur vetëm nga diabeti.

Siç mund edhe ta dini, secili prej nesh mund të ketë nivel të lartë të sheqerit në gjak si pasojë e konsumimit të ushqimeve me përmbajtje të gazuar, torta apo karamele. Problemi është se këto nivele mbeten të larta për periudha të gjata.

1 | Niveli i sheqerit në gjak mund të shkaktohet nga arsye të ndryshme

Mund të shkaktohet nga dieta, por edhe nga disa kura mjekësore, nga stresi, por edhe nga mungesa e aktivitetit fizik.

2 | Cilat janë shenjat që na shkakton?

Janë të ndryshme, që nga etja, thatësia në gojë, nevoja për të urinuar shpesh, edhe gjatë natës.

3 | Nuk janë simptomat e vetme?

Shenja të nivelit të sheqerit të lartë në gjak janë edhe: lodhja, lëkurë e thatë, shtim në peshë dhe uri e pashpjegueshme.

4 | Por lista vazhdon

Mos harroni edhe problemet në stomak dhe tretjen, infeksionet që nuk ikin kurrë, por edhe shërimi i ngadaltë i plagëve.

5 | Akoma nuk kemi mbaruar…

Keni vështirësi në përqendrim? Një sistem nervoz që nuk e ruan dot qetësinë? Ja pra, këto janë gjithçka mbi shenjat e nivelit të lartë në gjak.

6 | Çfarë duhet bërë?

Së pari, duhet të njiheni me shkallën e ushqimit glicemik, e cila e klasifikon ushqimin në një shkallë nga 1 deri 100 në varësi të përmbajtjes së sheqerit.

7 | Zgjidhni ushqimet e shëndetshme

Perimet janë zgjidhja më e mirë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here