6.1 C
Pristina
Thursday, May 6, 2021
Home KAFSHËT Peshku i Artë, cilat janë karakteristikat dalluese të këtij banori të ujrave?

Peshku i Artë, cilat janë karakteristikat dalluese të këtij banori të ujrave?

Jo vetëm që nuk është aspak e vërtetë, që ata kanë një aftësi prej 3 sekondash për të ruajtur kujtimet. Peshku i artë madje do të dijë t’i mësojë admiruesit e tyre për informacionin. Në një eksperiment është vërtetuar se peshqit e artë janë të aftë për të njohur grabitqarët, sepse janë rritur në liri, kanë treguar që ata dinë ta transmetojnë përvojën e tyre te peshqit e lindur dhe jetuar në robëri: peshqit tregojnë se ata mund të mësojnë më lehtë, nëse mund të ndjekin shembullin e llojit të tyre. Teste të tjera kanë treguar që ata mund të ndërtojnë harta mendjeje për të arritur në vendet e njohura.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Historia e kanalit të Suezit i cili u inagurua nga shqiptari Ismail Pashai, pjesë e familjes së Khedive të Egjiptit dhe Sudanit

Kanali i Suezit shtrihet 120 milje nga Port Said në Detin Mesdhe në Egjipt në jug në qytetin e Suez. Kanali ndan...

“Nëse dëshiron që njëqind shqiptarë të heshtin, duhesh të vrasësh nëntëdhjetë e nëntë”

“Nga thëniet të cilat mbledhim nëpër lista të caktuara duhet përfshirë edhe ato të cilat nuk na pëlqejnë, por që i takojnë...

Kulla: Një mënyrë shekullore e jetës në veri të Shqipërisë

Ngritur në mes të maleve dhe fshatrave në veri të Shqipërisë gjenden disa shtëpi prej guri të njohura si kulla, që në...

Camaj dhe Koliqi pjesë e spiunazhit të huaj, publikimi i Tares ndez debatin mes studiueseve

Studimi i publikuar së fundmi nga historiani Auron Tare për dy shkrimtarët e shquar shqiptarë, Martin Camaj dhe Ernest Koliqi, ka nxitur një...

Recent Comments