6.1 C
Pristina
Monday, April 19, 2021
Home RETROSPEKTIVË Si i dënoi Hitleri tre oficerët që e tradhtuan?

Si i dënoi Hitleri tre oficerët që e tradhtuan?

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Hitleri u befasua kur mësoi se tre nga oficerët e tij e kishin tradhtuar.


Ai vendosi t’i ndëshkojë ata në një mënyrë të çuditshme. Ai e vendosi secilin prej tyre në një qeli të veçantë dhe u ndezi gramofonët që luanin muzikë klasike me zë të lartë.
U lidhi duart dhe vendosi zorrë të holla mbi to, nga të cilat menjëherë dhe ngadalë rridhte ujë.
Oficerëve të burgosur u thanë që gazi helmues po pikonte para tyre, gjë që do t’i vriste ata në më pak se 6 orë.
Pas 4 orësh, dy prej tyre vdiqën derisa i treti pësoi çrregullime të rënda fizike dhe mendore.
Natyrisht, ishte vetëm një gënjeshtër e thjeshtë …
Është e qartë se bëhet fjalë vetëm për një gënjeshtër të thjeshtë …
Kjo është, një luftë psikologjike që bëri që oficerët të vriteshin nga mendimet e tyre.
Vetë ideja e gazit vdekjeprurës bëri që trupat e tyre të lëshojnë hormone që ndikojnë negativisht në zemër dhe organe të tjera jetësore në trup, përfshirë edhe trurin.
Rezultati i proceseve të tilla trupore shumë shpesh mund të shkaktojë vdekje.
Bëhet fjalë për një proces shumë të suksesshëm, të provuar, i cili që në kohën e Hitlerit, u vu në praktikë.
Bëhet fjalë për të njëjtën luftë psikologjike që mediumet e sotme po aplikojnë te ne.
Përmes informacioneve të ndryshme dhe të pavërtetave, ata e bëjnë shoqërinë viktimë të ideve dhe besimeve të veta.
Një njeri i zhgënjyer i rënë në apati është një objektiv më i lehtë për manipulim nga ana e autoriteteve.
Mendimet tona thjesht na vrasin neve dhe rrethinën tonë!/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Kripa shëron këto sëmundje

Kripa është shumë e shëndetshme dhe ndihmon në parandalimin ose trajtimin e shumë sëmundjeve apo problemeve shëndetësore. Më poshtë...

Disa këshilla të thjeshta që do të bëjnë agjërimin tuaj më të lehtë

Deri më 12 maj, besimtarët myslimanë agjërojnë nga lindja e diellit e deri në perëndim. Agjërimi praktikohet për arsye fetare dhe shpirtërore...

Si të zhdukësh thinjat e parakohshme

Pavarësisht moshës, flokët e thinjur janë problem për shumë njerëz, femra dhe meshkuj. Thinjat janë tregues i pashmagshëm i plakjes, por që...

Me çfarë duhet të nisim iftarin?

Shpesh njerëzit pyesin: me çfarë duhet të çel iftarin? Në fakt, nuk ka asnjë obligim të përzgjidhni një ushqim...

Recent Comments