Nuk është i gjithë myku i njëjtë, por a ka mbetur diçka për t’u ngrënë apo jo varet nga ngjyra, mirëpo edhe artikujt në të cilët gjendet


Për dallim nga ushqimi i prishur, myku nuk ka erë të keqe, por qëndron në majë, duke na bërë që të mos e hamë atë që pos mykut përbën bukën shumë të mirë.

Mirëpo, çfarë do të ndodhte po ta hanim bukën e tillë?

Ekspertët thonë se nuk ka përgjigje të thjeshtë, por rreziku për shëndetin është i barabartë si edhe kur pimë ujin nga burimi i paverifikuar.

Myku vetvetiu nuk është toksik.
Ekzistojnë shumë lloje myku, mirëpo vetëm disa nga to mund të jenë të dëmshëm për shëndetin”.

Mykut kurrë nuk bën t’i merret erë, sepse kjo mund të shkaktojë sëmundjen e organeve të frymëmarrjes.
Buka me sasi të vogël myku të bardhë dhe të kaltër akoma mund të shpëtohet, mirëpo, duke pasur parasysh që lehtë mund të përhapet, duhet ta pritni një centimetër të plotë nën myk, ndërkaq pjesën tjetër mund ta hani.

Buka mund të hidhet poshtë nëse ka myk ngjyrë të portokalltë, të verdhë apo të zezë. Ato mund të jenë të dëmshme.
Çka mund të hani pas eliminimit të mykut

Shumica e pemëve është e sigurt pasi që t’i hiqet myku, sepse thartira e tyre pengon që materia e dëmshme të zhvillohet.
Djathi është aq i dendur sa që nën sipërfaqe nuk ka mjaft oksigjen i cili do të mund të lejojë mykun të zhvillohet.

Megjithatë, për të qenë të sigurt, mund të pritni një fetë dhe një centimetër më shumë.
Myku nga xhemi apo ajvari mund të hiqet me lugë, ndërkaq është mirë të hiqet edhe ndonjë centimetër më shumë nën myk në mënyrë që të jeni të sigurt që e keni eliminuar nga të gjitha poret dhe që mund ta hani.

Ato që gjithsesi duhet t’i hidhni poshtë janë:

djathërat e butë
perimet pasi të jenë bërë të vyshkura
frutat ar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here