Categories: KËSHILLA

Si na mbron sistemi imunitar nga ftohjet, viruset dhe sëmundjet e ndryshme

Po fillon një panik në lidhje me sëmundjet që do vijnë në këtë kohë.

Si mund ta tregoni dallimin mes simptomave të ftohjes dhe koronavirusit? Si mund ta rrisni sistemin tuaj imunitar gjatë dimrit?

Ka qenë një forcë e thellë në shëndet dhe në sistemin imunitar këtë vit falë koronavirusit dhe tani secili ka filluar të mendojë mënyrën më të mirë që të mbrojnë veten gjatë dimrit.

Niveli i parë i sistemit imunitar quhet imuniteti i lindur dhe aktivizohet aq shpejtë sa një sëmundje detektohet. Mund të vërejë viruset, bakteret, parazitët dhe toksinat dhe mundet ti vras para se të futen në trup.

Niveli i dytë quhet imuniteti adaptiv i cili aktivizohet të mbrojë sistemin imunitar. Janë një lloj i qelizave të bardha që kanë aftësinë të vërejnë një pjesë unike të mikro-organizmave. Ato mbrojnë patogjene specifike duke neutralizuar komponentë të njohura si imunoglobina.

Në mënyrë gjenerale, sistemi ynë imunitar bënë një punë të mrekullueshme duke na mbrojtur nga sëmundje, gripe dhe viruse të ndryshme.

In For Culture

Recent Posts

Durrësi mesjetar formonte vatrën e dytë të elipsit të Mesdheut

Në mesjetë qytetet shqiptare zinin një vend të shkëlqyer në rrethin e qyteteve të Adriatikut.…

49 mins ago

Enigma e ‘Dorës së Herkulit’: Ku është pjesa tjetër e trupit?(Foto)

Në majë të njërit prej katërmbëdhjetë kodrave në të cilat qëndron Amani , në zemrën antike të…

55 mins ago

Fryrja e këmbëve, shkaqet dhe trajtimet, merrni kurën bimore

Fryrja e këmbëve shkaktohet për dy arsye kryesore. E para ka të bëjë me edemën…

1 hour ago

Antibiotiku më i fuqishëm natyral, lufton edhe sëmundjet më të rënda

Ne shpesh përdorim antibiotikë konvencionalë dhe harrojmë se mjetet shëruese natyrale gjithmonë funksionojnë më mirë.…

2 hours ago

28 Nëntor 1913:Prijësit fetarë, muslimanë e të krishterë duke kremtuar 1 vjetorin e pavarësisë(Foto)

Një fotografi e rrallë e cila është bërë virale kohëve të fundit e dëshmon qartazi…

17 hours ago

Realitete nga Lufta e Dytë Botërore: operacioni gjerman në Malësinë e Gjakovës

Mbajtja e Konferencës së Këshillit Nacionalçlirimtar të Kosovës në kullën e Sali Manit, në Bujani…

18 hours ago