6.1 C
Pristina
Wednesday, February 24, 2021
Home SHKENCË/TECH Mos i bëni këto veprime nëse celulari ju bie në ujë, janë...

Mos i bëni këto veprime nëse celulari ju bie në ujë, janë mite

Orizi, tharësja e flokëve dhe furra e sobës… janë disa nga gjërat për të cilat besohej se mund t’ua shpëtojë telefonin që ju ka rënë në ujë.

Edhe nëse ju ka rënë telefoni në uji, ekzistojnë gjasa të mëdha ta “shpëtoni” por nevojitet vetëm durim.

Pasi ta keni nxjerrë nga uji, në asnjë mënyrë mos e vini në mbushës, por as mos e ndizni për ta kontrolluar nëse punon!

Energjia elektrike dhe uji që ka mbetur brenda telefonit mund të shkaktojnë lidhje të shkurtër, dhe të nxisin dëm më të madh.

Edhe nëse punon telefoni pasi ka rënë në ujë, preferohet të fiket, pasi ai do të prishet më vonë kur uji të arrijë tek konektori dhe sensori.

Shpesh kemi dëgjuar duke u folur se si është mirë të futet telefoni në oriz për t’ia nxjerr ujin. Megjithatë, e vërteta është krejt ndryshe, pasi sheqernat dhe mineralet e orizit mund të futen në pajisje të vogla brenda telefonit dhe ta prishin.

Është e vërtetë që e absorbon ujin, por jo edhe nga brenda pajisjes. Por, kurrë mos tentoni t’ia largoni ujin me tharëse të flokëve.

Me këtë metodë vetëm sa do ta shtyni ujin më thellë në pajisje, kurse nxehtësia mund t’i shkatërrojë kabllot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Qentë me ngjyrë blu, misteri që po habit të gjithë

Fotot e disa qenve që kanë marrë një ngjyrë blu janë bërë virale në rrjete sociale. Ngjyra blu besohet të jetë shkaktuar...

Çfarë ndodhi pas vitit 1918, kur pandemia me gripin spanjoll mori fund?

Kur përmendim 2020, na shkon mendja te, sigurisht, Covid-19.Por… ajo që të gjithë pyesin: Si do kalojmë nga...

A e keni ditur: Kjo pjesë e veturës mund të ua shpëtojë jetën në rast aksidenti

Shumë njerëz nuk e kanë ditur që mbështetësja e kokës së veturës mund të u shpëtojë jetën, në rast aksidenti. Nëse jeni...

Migët legjendarë të Shqipërisë tek dergjen në tunele (Fotogaleri)

Dikur Shqipëria kishte një forcë ajrore që e kishin zili vendet e rajonit, por sot maksimumi kemi disa helikopterë.

Recent Comments