Categories: KURIOZITETE

Ja çfarë duhet të dini për kandilin e detit?

Ashtu sikurse e dimë vera po aq e bukur sa është po aq shqetësime na sjell! Deti është një nga kënaqësitë e verës, por kandilat jo dhe aq.

Kandili i detit gjendet shpesh nëpër plazhe kur deti është i trazuar. Masat e qullta si xhelatine në formë pak a shumë të rrumbullakëta, pa ngjyrë, në ngjyrë të qumështit ose afërsisht të kaltra, quhen kandila të detit.

Po të preken shkaktojnë të djegura në duar sikur të ishin hithra të vërteta. Hithrat e detit paraqiten me madhësi të ndryshme.

ndonëse jeton në ujëra

2.Helmi i kandilit të detit, në Britaninë e Madhe konsiderohet si më vdekjeprurësi pasi aty që prej vitit 1954 janë regjistruar 5,5568 vdekje nga kandili i detit.

3.Kandili i detit po analizohet për shërimin e kancerit. Proteinat e gjelbërta fluoreshente të marra nga kandili i detit janë duke u analizuar nga doktorët me qëllim që të gjendet shërimi për kancer.

Akoma nuk ka rezultate konkrete por doktorët shpresojnë se kjo krijesë interesante mund të ndihmojë shumë njerëzimin në të ardhmen./

In For Culture

Recent Posts

Pamje interesante: ‘’Dyluftimet’’ e kuajve të egër (Video)

Përleshjet e kafshëve në botën e egër janë pothuajse shumë të zakonshme dhe jo pak…

7 hours ago

Konvertimi i Shqiptarëve në sllavë: serbë, malazezë e bullgarë

Nga: Adil Fetahu Në katër librat e Gent Ulqinit: “SHQIPËRIA DHE SHQIPTARËT, hulumtime nëpër burime…

8 hours ago

SHKENCAT E DA VINÇIT DHE PROFECITË (2 – NJERIU VITRUVIAN) – Nga S. Guraziu

“…aktiviteti intelektual, manuskriptet e tij janë dëshmi e punës së makinës më të fuqishme mendore…

9 hours ago

SHKENCAT E DA VINÇIT DHE PROFECITË (1) – Nga S. Guraziu

“…aktiviteti intelektual, manuskriptet e tij janë dëshmi e punës së makinës më të fuqishme mendore…

9 hours ago

Ja si dukej pulla e parë postare shqiptare në vitin 1913(Foto)

Pulla e parë shqiptare u emëtua më 1 maj 1913. Ajo është një vulë e…

10 hours ago

Trungu i ullirit nga i cili besohet se janë mbledhur ullinj që nga koha ilire

Është e mundur që duart ilire dikur kanë mbledhur ullinj nga pema në Gjorm të…

10 hours ago