Categories: Uncategorized

Pajisjet shtëpiake qe harxhojnë më shumë energji

Pasijet shtëpiake janë të domosdoshme, por edhe harxhojnë shumë.


Pasijet e kuzhinës janë ato që harxhojnë enërgji më së shumti. Pjesën më të madhe të kilovatëve e harxhon ngrohja dhe frigoriferi.

Frigoriferi harxhon më shumë se paisjet e tjera sepse duhet të punojë vazhdimisht. Ai rrin tërë kohën ndezur, andaj edhe harxhon shumë. Gjithashtu, dushi harxhon 60 vatë në orë, nëse gjatë tërë kohës rri i ndezur, ndërsa llampat harxhojnë 45 vat.

Pas tyre vjen lavatriçja me 36 vat, hekuri, fshesa me korent dhe në fund televizioni! Televizoinet me ekrane të sheshta harxhojnë 400 vatë energji, ndërsa LCD ekraneve u nevojiten rreth 180 vatë energji.

In For Culture

Recent Posts

10 misteret e fshehura në pikturat e famshme

Arti nuk është vetëm një burim frymëzimi, por gjithashtu një mister i madh. Artistët shpesh…

48 mins ago

“Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi)-Kënga e parë dasme arbëreshe e dokumentuar

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita…

1 hour ago

Diçka që nuk e dini për zinxhirin e xhinseve tuaja

Le të bëjmë një lojë. Shikoni zinxhirin e xhinseve. Do të lexoni shkronjat YKK. Nëse…

1 hour ago

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

1 hour ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

2 hours ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

2 hours ago