Categories: SOCIALE

Top thëniet nga Muhammad Ali që do t’ju motivojnë

Qysh prej kur ka filluar të merrte vëmendjen e publikut nga ndeshjet e para, Muhammad Ali njihet si një prej atletëve më karizmatik dhe polarizues të të gjitha kohërave.

Në moshën 22-vjeçare, ai kishte ardhur nga askund për t’u bërë kampion i botës për pesha të rënda në boks, megjithëse shumë shpesh kishte mbetur pa këtë titull dhe ishte larguar nga ringu për shkak se kishte refuzuar të luftonte në Luftën e Vietnamit.

Janë dashur 3 vite që t’i hiqej ndalimi për t’u ndeshur.

Në një rikthim epik, ai i kishte mposhtur të gjitha shanset dhe ishte bërë kampion i botës prapë. Asnjëherë nuk është frikësuar të flet për mendimet e tij që i ka për sportin, politikën, për religjionin apo jetën në përgjithësi.

Më poshtë i keni disa prej thënieve më motivuese nga ky njeri i madh.

– “Ai i cili nuk është i guximshëm mjaftueshëm për të ndërmarr rreziqe nuk do të arrijë asgjë në jetë”

– “Njeriu i cili nuk ka imagjinatë, nuk ka krahë”

– “Jam më i mahnitshmi, këtë e kam thënë edhe para se ta dija se jam”

– “E kam urryer çdo minutë të stërvitjeve, por kam thënë, ‘Mos hiq dorë. Vuaj tani dhe jetoje tërë jetën si kampion”

– “Brenda ringut apo jo, nuk ka asgjë të gabuar me të rënit poshtë. Të qëndruarit poshtë është gabim”

– “Për t’u bërë kampion i madh ju duhet të besoni se jeni më të mirët. Nëse nuk jeni, aktroni sikurse jeni”

– “Kampionit nuk bëhen në palestër. Kampionit bëhen nga diçka që e kanë thellë brenda tyre-  një dëshirë, ëndërr, një vizion. Ata duhet ta kenë aftësinë dhe vullnetin. Por, vullneti duhet të jetë më i fortë se aftësia”.

In For Culture

Recent Posts

4 arsyet më të zakonshme përse lulet dhe bimët vyshken, ja zgjidhja për çdo problem

Të kujdesesh për bimët e lulet në vazo duket mjaft e lehtë deri në momentin…

12 hours ago

“Shtëpia e Bardhë”, kur u vendos guri i parë i themelit dhe si u vendos ky emër

Ndërtimi i Shtëpisë së Bardhë nisi me gurin e parë të themelit, më 13 tetor…

13 hours ago

Nëse jeni djegur, ja masat urgjente për të mos mbetur shenja

Nëse aksidentalisht jeni djegur me hekur apo ju është derdhur kafeja e nxehtë, duhet të…

13 hours ago

Njerëzit që braktisën shkollën, por ndryshuan botën!

Një nga çmimet më prestigjiozë, që një person mund të marrë në rrugëtimin e jetës,…

13 hours ago

Mbajeni gripin dhe virozat sa më larg vetes duke shmangur këto gabime në të përditshmen tuaj

Moti i paqëndrueshëm, luhatjet e temperaturave, qëndrimi për një kohë të gjatë në ambiente të…

13 hours ago

Kosova në Ilirikun e vitit 1689

Historiani Jahja Drançolli, ka publikuar një pjesë të hartës së Ilirikut, marrë nga atlasi i…

13 hours ago