Categories: KAFSHËT

Kjo video na tregon se sa shumë duhet të kemi kujdes për kafshët shtëpiake që mbajmë (Video)

Për të gjithë ata të cilat mbajnë kafshë shtëpiake duhet të kenë shumë kujdes pasi që ato mund të jenë të rrezikuara nga shumë kafshë të egra grabitqare. /InforCulture.info

Në videon e postuar në Youtube nga kanali NetX është paraqitur një përmbledhje e disa momenteve të ndryshme kur kafshët shtëpiake janë sulmuar nga kafshët e egra. Në këtë video kamerat kan kapur ujqit, jaguarët, leopardët por edhe kafshë të tjera grabitqare e poashtu edhe shpez grabitqarë duke sulmuar dhe në shumë raste edhe vrarë qenë, mace dhe kafshë tjera që ne i mbajmë në shtëpi si kafshë shtëpiake.

Kujdesi për kafshët nuk duhet të shihet se përfundon vetëm me kujdesin duke i ushqyer, shëtitur dhe duke u argëtuar me to. Ata të cilët mbajnë kafshë duhet t’i kushtojnë rëndësi shumë të madhe edhe sigurisë së tyre, veçanarisht ata të cilët jetojnë në zona më rurale ku prania e kafshëve të egra është më e madhe. /InforCulture.info

Video: Youtube, NetX

InFor. Culture

Recent Posts

Se Shqypnia u rrudh e vogël – poezi nga Gjergj Fishta

Kishin Hyp Nji Rreze DilliAi Shen Pjetri e Ai Shen MhilliE Po Flisnin Per i…

19 hours ago

Kur Mehdi Frashëri projektonte sistemin me 7 banka për Shqipërinë

Në vitet ’20, ka pasur debate të shumta për krijimin e bankës kombëtare që do…

19 hours ago

“Hilet e marketingut”, kjo është arsyeja pse frutat dhe perimet në supermarkete janë gjithnjë të dukshme në hyrje

Kur hyjmë në një supermarket, pothuajse gjithmonë jemi të përshëndetur nga frutat dhe perimet shumëngjyrëshe…

20 hours ago

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës”, që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?

Shqipëria është përballur disa herë më epidemi, kryesisht murtaje dhe kolere. E në këtë kushte,…

20 hours ago

Ushqimet që ju ndihmojnë të zbutni simptomat e alergjisë

Ekspertët thonë se simptomat e alergjisë dhe astmës mund të zbuten me anë të ushqimit:…

20 hours ago

Misteret e një shpelle afër Permetit,është banuar 5500 vjet më parë

Vendbanimi shpellor i Bënjës ka hyrë herët në historinë e arkeologjisë shqiptare, qysh më 1954…

20 hours ago