Categories: KAFSHËT

Shikojeni ‘intervistën me Anshtajnin’, papagallin gri afrikan (Video)

Papagalli gri afrikan me emrin Anshtajn, ndër papagajt më të mençur në botë, ai di të i emitojë më shumë se 200 fjalë dhe tinguj të ndryshëm. /InforCulture.info

Papagajt janë ndër shpendët më të bukur në botë. Ata lehtë adaptohen në shoqërinë e njerëzve kështu që shumë njerëz mbajnë papagajë në shtëpitë e tyre si kafshë shtëpiake.

Llojet e papagajve janë të shumta, ku në pamjen e jashtme karakterizohen me ngjyra të ndryshme, bisht dhe krahë të gjatë  dhe madhësi të ndryshme trupore. Vetia me e veçantë tek disa papagajë është aftësia e tyre për të mësuar fjalë dhe tinguj të ndryshëm që ata i dëgjojnë.

Në videon që kemi sjellë më poshtë mund ta shihni papagallin e quajtur Anshtjan i cili ka arritur të i përvetsojë rreth 200 fjalë dhe tingujë të ndryshëm. /InforCulture.info

Video në Youtube: YupTrend

InFor. Culture

Recent Posts

Sa kohë i duhet njerëzimit të zbulojë një vaksinë / Shembuj historik

Në të gjithë botën, shkencëtarët po punojnë me shpejtësi rekord për të zhvilluar një vaksinë…

10 hours ago

Si të përdorni sodën e bukës për flokë të gjatë e të shëndetshëm

Flokët janë një pjesë shumë e brishtë e trupit të njeriut por shumë i rëndësishëm…

11 hours ago

Gjon Mili, fotografi shqiptar që çuditi Hollywood-in

Gazeta  franceze “Nuit et Jour” ka botuar, me 12 korrik të 1945, në faqen n°8,…

11 hours ago

Arnold von Harff: Si e fliste Skënderbeu gjuhën shqipe

Arnold von Harff, një kalorës, udhëtar dhe shkrimtar gjerman, u lind rreth vitit 1471 në…

12 hours ago

Hapja e shkollës shqipe për vajza në Korçë, historia e luftës kundër injorancës

“Historia e shkollës së parë shqiptare për vajza, është si një romancë plot aventura. Është…

13 hours ago

Zogu me sistem aerodinamik të një “avioni luftarak” thyen rekordin botëror të fluturimit

Një zog që thuhet të ketë ndërtimin aerodinamik të një “avioni luftarak” është gjurmuar duke…

13 hours ago