Categories: KAFSHËT

Këta janë zogjtë më të bukur në botë: Hipnotizojnë me ngjyrat e tyre joreale

Bota është plot bukuri të fshehura. Do t’ju magjepsin

Ka shumë lloje zogjsh në gjithë botën. Nuk është e mundur që të përcaktosh menjëherë se kush janë zogjtë më të bukur në botë, kjo pasi e gjithë bota e egër është e bukur por, edhe sepse nuk është e mundur që dikush të arrijë t’i njohë të gjitha llojet e zogjve që ekzistojnë.

Secili zog është i bukur në mënyrën e vet, mirëpo ata me ngjyra më mbresëlënëse përfundimisht nuk mund të na bien në sy, transmeton Telegrafi.

Nga studime të shumta raportohet se Tanageri i Parajsës, me trupin e tij të mbuluar me ngjyra fantastike, është konsideruar si një nga zogjtë më të bukur në planet.

Puplat e tij përbëhen nga 7 lloje ngjyrash të dallueshme nga njëra-tjetra. Ai gjithashtu është edhe një zog “këngëtar” çka e bën shumë të dashur për natyrën.

Tanageri i Parajsës jeton në vendet subtropikale të pyllit të Amazonës në Amerikën jugore, gjithashtu gjendet në Bolivi, Brazil, Kolumbi, Ekuador, Peru dhe Venezuelë.

Megjithatë, po ju paraqesim disa nga zogjtë më të bukur të cilët mund të gjenden në natyrë dhe të cilët me siguri do t’ju magjepsin me ngjyrat e tyre shumë të bukura!

Këta zogj të renditur dallojnë nga të tjerët për shkak të ngjyrave dhe numrit të pakët të ekzemplarëve që kanë në planetin tonë.

In For Culture

Recent Posts

10 misteret e fshehura në pikturat e famshme

Arti nuk është vetëm një burim frymëzimi, por gjithashtu një mister i madh. Artistët shpesh…

38 mins ago

“Somenat dita m’u di” (Që me natë dita m’u gdhi)-Kënga e parë dasme arbëreshe e dokumentuar

Të parën këngë dasme arbëreshe e ka dokumentuar Jeronim De Rada, dhe titullohet “Somenat dita…

57 mins ago

Diçka që nuk e dini për zinxhirin e xhinseve tuaja

Le të bëjmë një lojë. Shikoni zinxhirin e xhinseve. Do të lexoni shkronjat YKK. Nëse…

1 hour ago

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

1 hour ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

1 hour ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

2 hours ago