Categories: KAFSHËT

Puma tenton ta kap një Guanako 3 herë më të rëndë se pesha e saj (Video)

Sot në rubikën e kafshëve InforCulture sjellë tentimin e një Puma nënë për ta kapur një Guanako që peshon 3 herë më shumë se sa Puma. /InforCulture.info

Në videon më poshtë është paraqitur një Puma në betejën e saj për ta kapur një Guanako si një vakt ushqimi për vete dhe të vegjlit e saj që jan ende në rritje.

Guanakot rriten deri në dy metra të gjata, andaj kapja nga një Puma është një betejë e vështirë dhe pason me lëndime të mëdha edhe për Puman nënë, ku do të duhen disa javë për tu shëruar.

A do të arrijë Puma nënë ta kapë Guanakon a po jo, mund ta shihni në videon më poshtë. Video nga: BBC /InforCulture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Se Shqypnia u rrudh e vogël – poezi nga Gjergj Fishta

Kishin Hyp Nji Rreze DilliAi Shen Pjetri e Ai Shen MhilliE Po Flisnin Per i…

18 hours ago

Kur Mehdi Frashëri projektonte sistemin me 7 banka për Shqipërinë

Në vitet ’20, ka pasur debate të shumta për krijimin e bankës kombëtare që do…

18 hours ago

“Hilet e marketingut”, kjo është arsyeja pse frutat dhe perimet në supermarkete janë gjithnjë të dukshme në hyrje

Kur hyjmë në një supermarket, pothuajse gjithmonë jemi të përshëndetur nga frutat dhe perimet shumëngjyrëshe…

19 hours ago

Çfarë ishte “Taksa e Karantinës”, që u aplikua në Shqipëri për 50 vite?

Shqipëria është përballur disa herë më epidemi, kryesisht murtaje dhe kolere. E në këtë kushte,…

19 hours ago

Ushqimet që ju ndihmojnë të zbutni simptomat e alergjisë

Ekspertët thonë se simptomat e alergjisë dhe astmës mund të zbuten me anë të ushqimit:…

19 hours ago

Misteret e një shpelle afër Permetit,është banuar 5500 vjet më parë

Vendbanimi shpellor i Bënjës ka hyrë herët në historinë e arkeologjisë shqiptare, qysh më 1954…

19 hours ago