6.1 C
Pristina
Wednesday, January 20, 2021
Home HISTORI/ARKEOLOGJI Kështu dukej vula zyrtare e Gjergj Kastroti Skënderbeut (Foto)

Kështu dukej vula zyrtare e Gjergj Kastroti Skënderbeut (Foto)

Në fotografinë më poshtë mund të shihni vulen zyrtare të heroit kombtar Gjergj Kastrioti Skënderbeut. /InforCulture.info

Në qender të vulës qëndron shqiponja dy krenare që ishte edhe emblema e familjës Kastrioti, ndërsa mbi supe të shqiponjës jan të vendosura shkronjat D dhe AL, që qëndrojnë për “Dominus Albaniae”, titulli që mbante Skënderbeu.

Kjo vulë u zbulua në Pragë (Cekosllovaki) nga zonja e poetit Stanislav Kostsa Neumann, dhe gjendje në materialet e rilindasit sllovak Pave Josef Shafarik (1795-1861),  i cili e kishte gjetur në arkivat e Raguzës. /InforCulture.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Shqiptarët në perandori sipas këndvështrimit turk

ANA TJETËR E TË SHIKUARIT /PASKTHIMNë monografinë të tij ‘’Shqiptarët në Perandorinë Osmane’’ studiuesi Nexhip P. Alpan...

Kështjella dardane shumë shtresore e Gërqinës së Gjakovës

Shkruan; Haxhi MEHMETAJKështjella thirret më fjalën e vjetër shqipe Gjytet dhe për herë të parë është identifikuar...

Fotografi të rralla: Gjakova gjatë luftës së dytë botërore, viti 1941

Fotografit jan bërë nga Ottorino Murari dhe gjindën në arkiv të Alberto Castaldini-tNga libri "Palaver: Vita quotidiana in Kosovo: diario fotografico...

Milan Sufflay për kufijtë e shqiptarëve në Mesjetë: Mali i Zi, fëmijë i llastuar i Shqipërisë

Etnosi i shqiptarëve është i një lashtësie të madhe dhe me këmbëngulje (vitale) në Ballkan. Për më shumë se njëmijë vjet e...

Recent Comments