6.1 C
Pristina
Saturday, January 16, 2021
Home KËSHILLA Ja ushqimet që kthehen në kancerogjene, nëse ngrohen!

Ja ushqimet që kthehen në kancerogjene, nëse ngrohen!

Nëse ngrohim një ushqim disa herë, ne i largojmë vlera ushqyese. Por ka disa ushqime që nëse ngrohen, jo vetëm i largohen vlerat ushqyese, por kthehen edhe në kancerogjene.

Të tillë janë:

PULA

Pula ka salmonelë, për këtë arsye sugjerohet që të gatuhet shumë mirë. Proteina që përmban pula, ndryshon kur pula e ftohtë nga frigoriferi, ngrohet për herë të dytë. Ky fakt mund të shkaktojë probleme me tretjen, kështu që nëse mendoni që një pulë do ta konsumoni disa herë, sigurohuni që e keni gatuar shumë mirë herën e parë. 

PATATET

Patatet janë të ndërlikuar. Në qoftë se patatja lihet të ftohet në temperaturë ambienti, në vend që të futet menjëherë në frigorifer, temperaturat e ngrohta mund të nxisin rritjen e Clostridium botulinum (botulizmit), një bakterie e rrallë.

ORIZI

Orizi është një ushqim që zakonisht mbetet, por është një ushqim nga i cili mund të helmoheni fare lehtë nëse e ringrohni. Kjo për faktin se orizi përmban një bakter që shkakton helmim. Kur oriz gatuhet, kjo baktere mund të mbijetojnë dhe nëse lihet në temperaturë ambienti, mund të shumëfishohet dhe të shkaktojë helmim të tillë si të vjella ose diarre.

VEZËT

Vaza është një ushqim i rrezikshëm dhe kurrsesi nuk duhet ringrohur. Veza ka avantazhin që mund të konsumohet edhe i ftohtë, kështu që le të mbetet ashtu, kurrsesi mos e ringrohni.

KËRPUDHAT

Kërpudhat duhet t’i konsumoni sapo t’i përgatisni, ky është rregulli i vjetër që duhet respektuar. Nëse i ringrohni, mund të helmoheni.

SPINAQI

Spinaqin kurrë mos e lini për të nesërmen, aq më tepër ta ngrohni. Sidomos te spinaqi, materiet shëruese shndërrohen në kancerogjene./dritare.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Martesa, fejesa, paja, miqësia, gruaja, burri, të drejtat dhe detyrimet që rrjedhin nga “Kanuni i Lekë Dukagjinit”

Percaktimi e mëndyrët e Martesës.. 28. Percaktimi i Martesës në Kanun.M’u martue më kanun...

Panorama më e bukur në Gjermani e cila shihet nga kjo urë…

Në Gjermani ndodhet një vend me të vërtetë fantastik, ku natyra dhe vepra e njeriut ndërthuren duke krijuar një kryevepër, e cila...

“Nip i Pellazgut, o komb i vjetër! Nga ti më i vjetër nuk ndodhet tjetër!”

Disa thënje nga klerikë fetarë shqiptarë që tërë jetën e tyre i'a kushtuan jo vetëm fesë por edhe çështjes kombëtare! /InforCultutre.info

Raportimet e gabuara për shpalljen e Pavarësisë së Shqipërisë dhe debatet për flamurin, simbolin kombëtar

Simboli ynë Kombëtar, flamuri është përfshirë këto ditë nga një valë debati mbi vërtetësinë e asaj që Shteti shqiptar ka opërdorur si...

Recent Comments