Se Sanxhaku ka qenë i populluar me shumicë shqiptare, dëshmojnë edhe këto fotografi të kohës (foto)

Fotografi të periudhave të ndryshme të Sanxhakut ku dëshmojnë praninë e shqiptarve, autokton në ato toka. /InforCulture.info

Sjenicë 1941, Shqiptarët e Sanxhakut

Sjenica

Shqiptarët duke shkuar në treg, Bjellopojë Sanxhak

Ditë tregu në Sjenicë, Sanxhak, dikur i banuar tërsisht me shqiptar

InFor. Culture

Recent Posts

Ballkani quhej Scandrebeco; Zbulimi i hartës së rajonit e vitit 1455

Një rast tjetër i ngjashëm kur territoret përcaktohen me emrin e një njeriu mund të…

12 mins ago

Arkitektja e parë shqiptare në Kosovë

Suade Doko Mekuli (1931-2010), erdhi nga Ohri i Maqedonisë në Prishtinë në moshë të re…

31 mins ago

Si u vendos “taksa e parfumeve” në Shqipëri për të financuar shtypjen e librave shqip për ‘tokat e lirueme’!

Në fund të tetorit të vitit 1943, kur vendi ndodhej nën pushtimin e trupave ushtarake…

40 mins ago

Misteret e shpellave të Cërkolezit të Istogut

Shkruan: Haxhi Mehmetaj Motivet e vizatuara, dielli, shkronja X, rrathët më katër rreze, rombi dhe…

43 mins ago

Këshillat kundër rrahjeve të çrregullta të zemrës

A e keni përjetuar ndonjëherë ndjesinë sikur zemra do t’ju dalë nga kraharori? Po ndjesinë…

45 mins ago

Ushqimet që ndalojnë gërhitjen

Gërhitja është një problem që prek shumë njerëz në mbarë botën. Zhurma e bezdisshme e…

17 hours ago