Categories: Uncategorized

Mënyra si mund të zbuloni nëse ndonjë pajisje është duke iu spiunuar

Inxhinierët në Carnegie Mellon, e kanë zhvilluar aplikacionin Internet Of Thing apo IOT, që t’i skanojë pajisjet inteligjente të zgjuara që njihen si IOT.

Këto pajisje përfshijnë asistentin digjital, televizionin e zgjuar dhe pajisjet tjera shtëpiake të teknologjisë së lartë, transmeton Telegrafi.

Pas një skanimi të shpejtë, aplikacioni i tregon përdoruesit, se çfarë janë pajisjet IOT dhe për çfarë mund të shërbejnë.

Nëse ka mundësi, përdoruesve mund t’ju ofrohet që të mos hynë në bazën e të dhënave, të cilat është duke i mbledhur ajo pajisje, që nënkupton se është duke spiunuar.

Aplikacioni e ka edhe një bazë së të dhënave, që iu ndihmon përdoruesve, që të kuptojnë më shumë rreth përdorimit të pajisjeve të tyre.

Krijuesit e aplikacionit IOT, po përpiqen që ta zgjerojnë përdorimin e këtij aplikacioni dhe ta lehtësojnë mënyrën e përdorimit, për të zgjeruar transparencën dhe rritur privatësinë dhe sigurinë.

In For Culture

Recent Posts

Çfarë është sindroma Tourette?

Sindroma Tourette është një problem me sistemin nervor që i bën njerëzit të bëjnë lëvizje…

20 hours ago

Si u shndërrua Athina nga Pellazge në Greke

Straboni na tregon se si e morën grekët, Athinën pellazge! Asnjë provë e vetme nuk…

20 hours ago

Nuk i dini? Ja cilat janë produktet që nuk skadojnë pothuajse kurrë

Ekzistojnë disa produkte që nuk skadojnë kurrë. Ato mund të konsumohen në çdo kohë nëse…

20 hours ago

Shoferi i parë që u dënua me gjobë për tejkalim të shpejtësisë, ja sa km/h po voziste

Walter Arnold ka qenë duke drejtuar makinën “Arnold Benz Motor” Cariage, me 12 kilometra në…

20 hours ago

Çfarë janë Venomet?

Venomet janë e drejta kanunore e përpunuar gjatë shekujve në krahinat e Shqipërisë. Para pushtimit…

20 hours ago

12 foto të frikshme të qyteteve kineze ku nuk jeton asnjë njeri – arsyeja do t’ju befasojë

Në Kinë ekzistojnë qindra qytete që kanë çdo gjë që i nevojitet një jetese moderne…

21 hours ago