Categories: ART

Pompei antik nën ‘Echoes’-jehonën e tingujve të Pink Floyd

Në vitin 1972 u publikua përformanca e grupit britanez Pink Floyd në amfiteatrin e qytetit antik të Pompeit në Itali. /InforCulture.info

Pink Floyd: Live at Pompeii është një koncert-film dokumentar i vitit 1972 i drejtuar nga Adrian Maben, ku paraqitet përformanca e rock grupit shumë të njohur britanez Pink Floyd, në amfiteatrin e lashtë Romak të Pompeit, në Itali.

Ky koncert ishte ndryshe nga koncertet e deri at’herëshme që ishin bërë deri në atë kohë, pasi që nuk kishte audience të pranishme, përpos ekipit realizues të koncertit dhe filmit dokumentar.

Pamjet kryesore brenda dhe jashtë amfiteatrit u filmuan përgjatë 4 ditëve të tetorit të vitit 1971, ku u përdorën të gjitha paisjet që ishin përdorur për ndonjë turne të rregullt. Pamjet shtesë u të filmuara në një studio filmike në Paris u bënë në dhjetor dhe u bashkangjitën për publikimin origjinal të filmit në vitin 1972.

Pink Floyd është grupi britanez që në përgjithësi, muzikës i dha një frymë të veçantë. Këngët dhe përformancat e tyre kanë lënë gjurmë të pa shlyeshme në historinë muzikore botërore. /inforculture.info

InFor. Culture

Recent Posts

Diçka që nuk e dini për zinxhirin e xhinseve tuaja

Le të bëjmë një lojë. Shikoni zinxhirin e xhinseve. Do të lexoni shkronjat YKK. Nëse…

3 mins ago

Nëse e dëgjoni këtë emër gjatë fluturimit, do të thotë se ka një të vdekur në bord

Aeroplanët transportojnë miliona udhëtarë në mbarë botën çdo vit, por gjithashtu ata bartin edhe mijëra…

9 mins ago

Pse Deti i Zi quhet kështu?

Thuajse çdo njeri së paku një herë në jetë e ka dëgjuar emrin DETI I…

20 mins ago

Hidh pak kripë në shampo dhe do të zgjidhësh një nga problemet më të mëdha

Kripa është shumë e rëndësishme për jetën e njerëzve në përgjithësi. Është, në fakt, shija…

1 hour ago

E dini për çfarë shërben kjo pjesë në pasqyrën e brendshme të makinës?

Kjo është një levë që shërben për të mbrojtur shoferët nga të “verbuarit” natën nga…

1 hour ago

Kuajt i dallojnë emocionet e njeriut -Ja çfarë thonë shkenctarët

Nëse jeni të zemëruar, kali juaj sipas të gjitha gjasave do ju jap një shikim…

2 hours ago