Categories: KËSHILLA

Si të ta pengojmë prishjen e ushqimit në kavanoza: Truk të cilin të gjitha amvisat do ta adhurojnë!

Këtë metodë e përshëndesin edhe ekspertët

Pasi të keni hapur kavanozat me salca apo me ndonjë produkt tjetër, patjetër fusni në frigorifer për ta penguar prishjen e tyre. Megjithatë, edhe atëherë mund të krijohet myku dhe prishja e produkteve.

Një amvisë na ka zbuluar trukun e vet se si ushqimi në kavanoza të zgjasë sa më shumë dhe të mos prishet!

Në faqen e Facebook The Prepped Mama, ku rregullisht i publikon këshillat dhe truqet e veta për amvisëri, e ka publikuar edhe këtë këshillë.

Kthimi mbrapsht i kavanozave

“Truk i shkëlqyeshëm për ruajtje të ushqimit në kavanoza është që t’i vendosni mbrapsht në frigorifer. Kjo i mbyll dhe i pengon që të prishen, gjë që ju kursen edhe kohë edhe para”, ka shkruar amvisa në publikimin e saj.

Ekspertja e mikrobiologjisë dhe e agrikulturës, Cathy Moir, për Daily Mail ka theksuar që ky truk nuk do të pengojë zhvillimin e mykut, por do të ngadalësojë zhvillimin e mikroorganizmave, përcjell Telegrafi.

Vetëm për produkte të dendura

“Me kthimin mbrapshtë të kavanozave, sipërfaqja ku do të krijohej myku do të bjerë në kapak dhe do ta mbyllë depërtimin e ajrit, gjë që do të vështirësojë zhvillimin e mikroorganizmave”, ka thënë Moir.

Edhe pse ky truk është i mirë dhe pengon zhvillimin e mykut, Cathy Moir rekomandon që kavanozat e hapur të përdoren sa më pak, domethënë që produktet të shpenzohen më shpejt pas hapjes.

Derisa të jenë të mbyllur kavanozat mund t’i vendosni mbrapsht për t’ua zgjatur kohën e zhvillimit të mykut, vetëm kujdes që produktet të jenë të trasha siç janë salcat e domateve, ajvari etj. /Telegrafi/

In For Culture

Recent Posts

Foto e rrallë: Momenti kur Adolf Hitler i shpallë luftë Shteteve të Bashkuara (Foto)

Pas sulmit japonez në Pearl Harbor, Gjermania ka ndjekur shembullin e tyre duke i shpallur…

8 hours ago

Pesë mitet rreth bombës atomike të Hiroshimas

Nga Gregg Herken “Washington Post” Në 6 gusht të vitit 1945, Shtetet e Bashkuara hodhën…

8 hours ago

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

8 hours ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

9 hours ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

9 hours ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

9 hours ago