Categories: KAFSHËT

Katër racat e qenve më të mençur që ekzistojnë

Në librin e tij më të shitur “The Intelligence of Dogs”, neuropsikologu Stanley Coren fokusohet në aftësinë e adaptimit për t’u trajnuar si shenjë të inteligjencës tek qentë

Profesori nga Universiteti i Kolumbisë i ka studiuar më shumë se 200 raca të qenve dhe tregon se cilët nga ta kishin shënuar më së shumti pikë në testimet e punës dhe bindjes, transmeton Telegrafi.

Sipas tij, kjo është lista me katër racat e qenve më të mençur që ekzistojnë.

Border Collie

Qentë e kësaj race njihen si inteligjentë, me instinkte të jashtëzakonshme si dhe aftësi të mahnitshme të punës.

Poodle

Jashtëzakonisht i mençur dhe aktiv, si dhe i krijuar për t’i marrë gjërat nga uji.

German Shepherd

Këta njihen edhe si “qentë e policisë”, pasi që janë të përsosur për ruajtjen dhe mbrojtjen e pronarit.

Përveç që shërbejnë në polici, këta janë edhe qen ushtarak.

Golden Retriever

Inteligjent dhe i etur për t’ju kënaqur. Racë e krijuar për t’ju shoqëruar në gjueti, e gjithashtu është i përsosur për t’ju asistuar në operacionet e kërkim-shpëtimit.

In For Culture

Recent Posts

Foto e rrallë: Momenti kur Adolf Hitler i shpallë luftë Shteteve të Bashkuara (Foto)

Pas sulmit japonez në Pearl Harbor, Gjermania ka ndjekur shembullin e tyre duke i shpallur…

9 hours ago

Pesë mitet rreth bombës atomike të Hiroshimas

Nga Gregg Herken “Washington Post” Në 6 gusht të vitit 1945, Shtetet e Bashkuara hodhën…

9 hours ago

Në këto vende të botës, asnjë turist nuk lejohet të shkelë. Arsyet interesante!

Ja disa nga vendet më të njohura dhe misterioze ku askush nuk shkon asnjëherë. Duket…

10 hours ago

Lambertz: “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”

23 thënie që të huajt i kanë shkruar për prejardhjen e shqiptarëve -Nikolla Jorga: “Populli…

10 hours ago

E vërteta e shtëpisë më të veçuar në botë(Foto)

Mbi një ishull të largët, në arkipelagun e Vestmannaejarit, pranë brigjeve jugore të Islandës, ndodhet…

10 hours ago

SPATA / SHPATA Qyteti mesjetar i emëruar nga Gjin Bua Shpata !

Shkruan Shqipe Hoxha. Since the Middle Ages, Spata has been inhabited by Arvanites. The town…

11 hours ago